Urządzenia i Akcesoria
Grasica cielęca z cebulą dymką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji
Składniki
-
1000 g grasicy cielęcej
-
250 g octu
-
750 g zimnej wody plus dodatkowa ilość do schłodzenia grasicy
-
600 g wody
-
kostki lodu do schłodzenia grasicy
-
300 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g białego wina
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
papryka słodka, mielona do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25 g
Kalorie
2280 kJ /
545 kcal
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Włoski brunch
1 godz. 30 min
Sok z owoców jagodowych (od 6. miesiąca życia)
10 min
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Napój z grejpfruta i czerwonej porzeczki
10 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Smoothie z truskawek, malin i borówek
5 min
Mus z kiwi
10 min
Koktajl owocowy z sokiem pomarańczowym
5 min
Krem pomarańczowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Sok z mango, pomarańczy i truskawek
10 min
Sok z jabłek, malin i cytrusów
10 min